Himmel och jord

4

Du behöver

  • 4 lammbratwurstar
  • 500 g potatis, av fast sort
  • 2 rödlökar
  • 2 syrliga äpplen
  • 4 kvistar salvia
  • 4 kvistar timjan
  • 12 skalade vitlöksklyftor
  • 4 msk balsamicovinäger
  • 2 msk oliv- eller rapsolja
  • 1 msk råsocker
  • 1,5 dl rödvin
  • 1,5 dl hönsbuljong
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Skala rödlöken och skär den i klyftor, men låt lite av fästet vara kvar.
  2. Borsta potatisen och skär även dem i klyftor med skalet kvar. Lägg vitlöken tillsammans med lök- och potatisklyftorna i en ugnssäker form, droppa över lite balsamvinäger och olivolja (eller rapsolja). Salta, peppra och strö lite socker över, lägg ner timjan och salvia och sätt in i ugnen på 180 grader. Rosta i ca 30 min eller tills potatisen känns färdig. Rör om någon gång. Snitta och stek lammbratwursten runt om, tillsätt äppelklyftorna och stek även dem en stund.
  3. Tillsätt rödvin och hönsbuljong och låt puttra en liten stund. Lägg ner detta till potatisen och löken. Låt det hela steka i ca 10 min till (eller värm det snabbt i ugnen).
  4. Korven som Karin Fransson steker i programmet heter Långe Jan och finns att köpa på Öland i samband med skördefesten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept