Panzarotti

4

Du behöver

  • 1 kg mjölig kokt potatis
  • 3 blad salvia
  • 125 g parmesanost (nyriven)
  • 2 st ägg (1 helt ägg + 1 äggula)
  • 4 msk hackad persilja och basilika
  • salt, peppar
  • 100 g mozzarellaost
  • nyrivna brödsmulor
  • smör, olivolja

Gör så här

  1. Skala potatisarna och koka dem i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och pressa dem. Låt svalna lite.
  2. Hacka eller strimla salviabladen, blanda dem med den rivna parmesanosten ner i potatisen. Rör ner ägget och gulan, hackad persilja och basilika, salt och peppar. Blanda ihop till en deg, ev behövs det lite vetemjöl, om inte potatisen är tillräckligt mjölig.
  3. Dela mozzarellaosten i ca 1½ x 1½ cm stora bitar. Forma en rulle av potatissmeten, skär av ca 16 jämnstora bitar, platta ut dem lite och lägg 1 mozzarellatärning mitt i. Vik över degen och forma till en bulle, gör så med resten av degen.
  4. Tryck ner bullarna i brödsmulorna och stek dem gyllene i smör och olivolja, ca 5 min på varje sida.
  5. Servera med tomatsallad och lökfräst spenat.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept