Haloumipanerad Ölandsflundra med kompott

4

Du behöver

  • 4 st Ölandsflundror (fileade)
  • 1 st haloumiost
  • vetemjöl till panering
  • 2 st ägg till panering
  • salt och peppar
  • 3 msk olivolja
  • salt, peppar och en nypa socker
  • 16 st sticklökar
  • 3 msk gula russin (sultanrussin)
  • 1 st lagerblad
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • citrontimjan

Gör så här

  1. Lägg russinen i grönsaksbuljongen. Riv haloumiosten på den grova sidan av rivjärnet. Vänd flundrafiléerna först i mjöl, sedan i ägg och sist i den rivna haloumiosten. Sätt undan så länge.
  2. Putsa sticklökarna och fräs dem i olivolja. Salta, peppra och sockra lite lätt. Skeda över balsamvinägern, lägg ner lagerbladet och citrontimjan. Häll över grönsaksbuljongen tillsammans med russinen och låt småputtra i 2-3 min.
  3. Stek de panerade flundrorna i olivolja på medelstark värme, låt dem få lätt brun färg. Salta och peppra.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept