Baconlindad torsktournedos

4

Du behöver

  • 3 pkt bacon eller fläsk
  • 800 g torskfilé
  • salt, peppar
  • smör till stekning

Gör så här

  1. Lägg 4-6 skivor bacon omlott på skärbrädan, så att det blir en 10-12 cm bred platta. Skär torskfiléerna i samma längd och lägg ett par av bitarna tätt tillsammans på baconet. Salta och peppra och rulla ihop till en hög tournedos. Skär rullen på mitten och bind upp bitarna med bomullsgarn. Gör på samma sätt med resten av torsken.
  2. Bryn snittytorna i smör och bryn även lätt runt om. Ställ bitarna i en form i 175°C varm ugn och stek färdigt i 10-15 min.
  3. Lossa snöret och servera med rödvinskokta små rödlökar (se särskilt recept) och färsk kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept