Söt basilika-äppelpesto

4

Du behöver

  • 0,5 dl sockerlag
  • 1 st stor bunt basilika, gärna genovese
  • 60 g pistagenötter, malda
  • 1 st lime, saften och det rivna skalet
  • 1 st grönt äpple, gärna Granny Smith
  • ev lite smulat vetebröd

Gör så här

  1. Sockerlag: Koka upp 2 dl socker och 1 dl vatten tills sockret löst sig. Låt det kallna.
  2. Plocka av basilikabladen och lägg dem i matberedaren tillsammans med nötter, limeskal och limesaft. Skala äpplet tjockt och lägg även ner skalet (inte själva äpplet, det kan du äta upp själv så länge). Starta maskinen och häll i sockerlagen tills det liknar en tjock pesto. Om peston blir för rinnig kan du mixa ner lite smulat vetebröd. Ställ såsen kallt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept