Söt basilika-äppelpesto

4

Du behöver

  • 0,5 dl sockerlag
  • 1 st stor bunt basilika, gärna genovese
  • 60 g pistagenötter, malda
  • 1 st lime, saften och det rivna skalet
  • 1 st grönt äpple, gärna Granny Smith
  • ev lite smulat vetebröd

Gör så här

  1. Sockerlag: Koka upp 2 dl socker och 1 dl vatten tills sockret löst sig. Låt det kallna.
  2. Plocka av basilikabladen och lägg dem i matberedaren tillsammans med nötter, limeskal och limesaft. Skala äpplet tjockt och lägg även ner skalet (inte själva äpplet, det kan du äta upp själv så länge). Starta maskinen och häll i sockerlagen tills det liknar en tjock pesto. Om peston blir för rinnig kan du mixa ner lite smulat vetebröd. Ställ såsen kallt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept