Wokrökt lammfilé

2

Du behöver

  • 2 lammytterfiléer (från 1 lammsadel)
  • 2 msk provencalska torkade örter
  • salt
  • peppar
  • vitlöksolja

Till pannan:

  • en rejäl bunt örter efter smak, gärna rosmarin och timjan, torkade och/eller färsk
  • bokspån och gärna lite enekvistar
  • några enbär

Gör så här

  1. Bottna en wokpanna med aluminiumfolie, så blir inte botten förstörd. Strö över bokspån. Lägg örter och kvistar ovanpå. Lägg på ett galler och täck med lock.
  2. Sätt pannan på het platta och låt den stå i 10 minuter, tills ordentlig rök bildas.
  3. Salta och peppra filéerna under tiden. Pensla dem med olja och rulla dem i procvencalska örter. Lägg filéerna på gallret, täck med locket och rök dem i 10 minuter. Sänk värmen och låt stå i ytterligare 10 minuter. Dra av pannan från värmen och låt filéerna stå under lock tills det slutar ryka.
  4. Ta upp filéerna, bryn de lätt runt om och sätt in de i ugnen på 150° i ca 5 minuter. De ska var rosa inuti. Låt de kallna och skär upp de i tunna skivor den långa vägen och droppa över lite oregano- och myntaolja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept