Vitlöksklyftor i Ölandshonung med rosmarin och citron

Du behöver

  • 25 st vitlöksklyftor
  • 150 g honung
  • Saft från 3 citroner + skalet från 1
  • Saft från 1 apelsin + skalet från 0.5
  • 1 st spansk peppar, urkärnad och strimlad
  • 2 kvistar rosmarin
  • salt
  • 1 dl mjölk

Gör så här

  1. Skala vitlöksklyftorna och lägg dem i en gryta. Koka upp 1-2 dl mjölk, slå den över vitlökarna och koka dem 2-3 minuter däri, låt dem sedan rinna av.
  2. Riv av skalet från citronen och apelsinen, gärna med ett strimmeljärn.
  3. Pressa ut saften ur frukterna och häll det i en gryta, tillsätt honungen, en nypa salt, rosmarin och chili, koka upp och tillsätt citron- och apelsinskalet, koka upp igen och drar av.
  4. Lägg de avrunna vitlöksklyftorna i en inläggningsburk och slå den heta honungen med kryddorna över, förslut genast och ställ svalt i 1 vecka.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept