Varm spetskålssallad med lammtortilla

4

Du behöver

  • 4 mjuka tortillabröd (gärna fullkorn)
  • 1 burk färskost med get eller fårost
  • 2 krispiga äpplen
  • 3 kvistar dill
  • 8 skivor färdigstekt lammstek (rester från påsken)
  • 4 msk riven lagrad ost
  • Sallad:
  • 1 liten spetskål
  • 3 salladslökar
  • 5 skivor bacon
  • 0,5 dl hackad citrontimjan
  • smör + olivolja
  • rostade sojabönor
  • Dressing:
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1 stänk chilipasta/sambal oelek
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk salt + nymalen svartpeppar
  • 1 tsk honung
  • 1 dl mild oliv- eller rapsolja

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
  2. Skär spetskålen först i klyftor, ta bort rotstocken och skär kålen sedan i grövre strimlor.
  3. Ansa salladslöken och skär i sneda skivor.
  4. Strimla baconet.
  5. Ta fram en rymlig panna, lägg ner lite smör och olja. Fräs först baconet däri, tillsätt salladslöken och spetskålen och låt det bli lätt stekt. Strö över citrontimjan och sist lite av den förberedda dressingen. Rör runt, dra av och strö sist över de rostade sojabönorna.
  6. Tortilla:
  7. Rör färskosten smidig och bred ut på ett fullkornstortilla, strö över lite riven ost.
  8. Skär äpplena med skalet kvar i tunna skivor, ta bort kärnhuset och lägg på osten, plocka över lite dill och lägg sedan över lammsteken. Salta och peppra lite lätt på köttet och avsluta med riven ost. Ta fram ytterligare en tortilla, bred över färskost och täck över lammskivorna.
  9. Gör likadant med resterande tortillabröden.
  10. Stek tortillabröden knapriga på båda sidor i lite olja.
  11. Servera spetskålssalladen därtill. Salladen är god både varm eller bara rumstempererad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept