Svampbiffar med rödlök i balsamvinäger och knaperstekt bacon

Svampbiffar med rödlök i balsamvinäger och knaperstekt bacon
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
4

Du behöver

  • 600 g blandad svamp, putsad
  • 1 st rödlök
  • salt och svartpeppar
  • 1 bunt persilja, hackad
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • ströbröd att panera med
  • matfett att steka i

Rödlök i balsamvinäger:

  • 2 st rödlökar
  • 2 msk russin
  • 2 kvistar timjan
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk honung
  • 1,5 dl hönsbuljong
  • lite salt och svartpeppar
  • 50 g smör
  • 1 Paket bacon

Gör så här

  1. Skär ner svampen i mindre bitar. Skala och tärna löken. Värm lite matfett eller olivolja i en panna, stek först svampen däri. När svampen börjar få färg, tillsätts den hackade löken. Låt det hela bli lätt brynt. Salta och peppra, strö i vetemjöl, fräs runt och dra av, låt svalna lite.
  2. Lägg svampröran i en bunke och rör ner ett ägg i taget, samt den hackade persiljan. Blanda ihop till en smet. Forma biffar av smeten och vänd varje biff i ströbröd. Stek biffarna gyllenbryna 2-3 minuter på båda sidor.
  3. Rödlök i balsamvinäger: Stek först baconskivorna i en teflonpanna helt utan fett. Tag upp baconskivorna och låt dem rinna av på hushållspapper.
  4. Skala rödlökarna, skär dem i tunna klyftor och stek dem lätt i lite baconfett. Salta och peppra, lägg ner russinen och häll på balsamvinägern och buljongen. Låt det hela puttra några minuter, salta och peppra ev igen. Ringla ner honungen, lägg ner timjankvistarna, låt det få ett uppkok och dra av spisen.
  5. Skeda lökröran över svampbiffarna oc
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept