Svamp i lätt söt-sur lag

Du behöver

  • 1,5 kg förvälld svamp
  • 4 dl svampspad
  • 3 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl socker
  • 1 msk salt
  • 10 st kryddnejlikor
  • 10 st kryddpepparkorn
  • 2 st lagerblad
  • 2 st schalottenlökar
  • 3 hela vitlöksklyftor
  • 1 bit kanel
  • 2 kvistar timjan
  • 1 bit muskotblomma

Gör så här

  1. Lägg svampen i en kastrull (ej aluminium), häll på vatten till hälften av svampen, strö i ca 1 tsk salt/ per liter vatten, förväll svampen, låt rinna av, men spara 4 dl av spadet.
  2. Blanda ihop lagen:
  3. Svampspad, vinäger, salt, socker, nejlikor, kryddpeppar, kanel, muskotblomma, skalade, halverade schalottenlökar skalade vitlökar och timjan, koka upp och låt sjuda i ca 10-15 minuter.
  4. Låt lagen svalna och häll den sedan över svampen i en väl rengjord glasburk.
  5. Ställ kallt i ca 1 vecka.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept