Sallad på rostad pumpa, getost och apelsinblomsdressing

4

Du behöver

  • 300 gr pumpa
  • Några kvistar timjan och rosmarin
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Skala pumpan och skär den i tunna klyftor. Lägg klyftorna på en ugnsplåt, salta och peppra och droppa över lite olivolja, lägg gärna över lite färsk timjan och rosmarin eller strö lite torkad över.
  2. Sätt in plåten i ugn på 225° i ca 10 minuter eller tills pumpan börjar få lite färg på kanten. Tag ut och lägg på ett djupt fat.
  3. Gör dressingen:
  4. Börja med att röra ihop vinäger, apelsinsaft, salt, peppar och honung. Rör tills honungen och saltet har löst upp sig, pressa ner vitlöken och rör ner apelsinskalet och apelsintimjan. Vispa sist ner oljan, smaka av och känn om det behövs lite mera honung eller sälta.
  5. Häll dressingen över de ännu varma pumporna, strö sist över hackade pumpakärnor som har rostats några minuter i en torr panna.
  6. Vid serveringen klickar man över getosten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept