Rödbetsravioli fylld med rödbetsketchup

2

Du behöver

  • 2 lite större rödbetor
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 1 msk salt

Rödbetsketchup:

  • 1 stor kokt rödbeta
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dutt malen kanel
  • 0,5 msk färsk riven pepparrot
  • 1 stänk chilipasta
  • 1 tsk balsamicovinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk honung
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Koka rödbetorna med roten och lite av blasten kvar i saltat vatten, tillsätt vinägern och fänkålsfrö.
  2. Koka rödbetorna nätt och jämt färdiga. Spola de i kallt vatten, då är de lättskalade.
  3. Skär de sedan i lövtunna skivor (gärna på en mandolin eller skärmaskin.
  4. Täck över och spara så länge.
  5. Gör i ordning rödbetsketchupen.
  6. Tärna den kokta rödbetan och lägg tärningarna i en skål med hög kant.
  7. Lägg ner riven vitlök, pepparrot, malen kanel, salt och peppar, chilipasta samt
  8. Balsamicovinäger och honung. Tag fram en mixerstav och mixa sönder allting, droppa samtidigt ner olivoljan. Mixa tills det blivit en ketchup, smaka av. Ev. behövs det mera salt eller honung, det ska vara en rund och fin smak.
  9. Lägg en klick av ketchupen på en skiva rödbeta, men håll den i mitten. Täck med en skiva rödbeta och forma en ravioli.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept