Pumpaaioli

Du behöver

  • 200 g skalad pumpa
  • 2 st potatisar (små)
  • 2 st äggulor
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk stark svensk senap
  • 2 dl solrosolja
  • salt
  • peppar
  • en nypa socker

Gör så här

  1. Tärna pumpan, salta och sockra lite på tärningarna och lägg dem på en ugnssäker plåt. Droppa över lite olja och rosta dem i ugnen på 200° tills de blivit mjuka. Skala potatisen, skär den i bitar och koka i lättsaltat vatten tills bitarna är alldeles mjuka.
  2. Häll av vattnet och lägg pumpan och potatisen i matberedare tillsammans med senap och den pressade vitlöken samt äggulorna. Kör igång och mata ner oljan i en tunn stråle tills det börjar likna en majonnäs. Smaka av med salt, peppar och en nypa socker samt riven muskotnöt. Smaksätt ev. med några droppar citron.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept