Potatis- och vitlökskräm

2

Du behöver

  • 500 g skalade potatisar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 msk hackad dill och gräslök
  • 2 äggulor
  • 50 g smör
  • 1 citron (saft och skal)
  • 150 g matlagningsyoghurt
  • salt
  • 1 nypa socker
  • 1 dl god olivolja

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten, häll av och låt de ånga av ordentligt.
  2. Pressa igenom en potatispress, tillsätt smöret, pressad vitlök, citronsaft och skal, salt. socker och äggulorna. Rör ihop till en tjock kräm. Rör ner yoghurten och sedan oljan undan för undan, ev. kan det behövas lite vatten, om krämen känns alldeles för tjock. Tillsätt slutligen persiljan, dill och gräslök. Ställ svalt.
  3. Gott är det om man vill ha en röksmak i krämen. Ta då lite rökt torskrom och mosa ner i krämen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept