Potatis- och pumpamunkar

Du behöver

  • 500 g potatis
  • 500 g pumpa
  • 1 st röd schalottenlök
  • 3 st ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • salt och peppar
  • en nypa socker
  • 1 msk hackad salvia eller persilja
  • 2 msk hackade pumpakärnor

Gör så här

  1. Skala och riv pumpaköttet på den grövre sidan av rivgärnet, salta lite lätt och låt stå och dra vatten i ca 10 minuter.
  2. Krama ur vattnet och lägg raspet i en bunke.
  3. Skala potatisen och riv, skala löken och hacka fint, lägg både potatis och lök till pumpan, rör ner de hackade pumpakärnorna, ägg, vetemjölet, salt, peppar samt hackad salvia, blanda ihop till en raggmunksmet.
  4. Stek ett prov, om munkarna håller ihop, ev. behövs det lite mera vetemjöl.
  5. Stek små fina, knapriga munkar av smeten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept