Potatis- och korvfyllda tortillas med äppelketchup

4

Du behöver

  • 4 st stora vetetortillas
  • 8 st smala korvar
  • 8 st potatisar
  • 2 msk crème fraîche
  • 1 msk smör eller olja
  • 3 msk riven ost
  • salt och peppar

Äppelketchup:

  • 2 dl ketchup
  • 1 st stort skalat och tärnat äpple
  • 1 msk bostongurka
  • 2 msk finhackad rödlök

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av lite. Mosa sönder dem med en potatisstöt tillsammans med crème fraîchen, smöret, salt och peppar. Rör sist ner osten. Moset ska vara ganska grovt.
  2. Lägg ut vetetortillasen, smeta på moset. Bryn korvarna runt om och placera dem i mitten på tortillasen, rulla ihop till en rulle. Skär rullen i två eller tre delar och stek dem i lite matfett runt om, tills de har fått fin färg och korven blivit varm.
  3. Äppelketchup: Rör ihop ingredienserna och servera till tortillasen tillsammans med en vitkålsallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept