Örttartrá med tomatsauterad zucchini

4

Du behöver

  • 1 st örtbukett av 1 kvist vardera rosmarin, basilika, timjan, dragon, salvia samt 1 lagerblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl finhackade örter som persilja, basilika, dragon
  • 2 st finhackade salladslökar
  • 1 st pressade vitlöksklyftor
  • 50 g riven parmesanost
  • 6 st ägg, gulor och vitor
  • salt och vitpeppar
  • lite nymalen muskotnöt

Zucchiniröra:

  • 1 st zucchini
  • 2 st tomater, skållade och urkärnade
  • 1 st gul lök
  • salt och peppar
  • 0,5 dl örtblandning (se ovan)
  • 1 st pressad vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Börja med att koka upp mjölk och grädde, lägg ner örtbuketten och låt det hela småkoka i cirka 20 minuter så örtsmaken går in i gräddmjölken. Lyft upp örtbuketten och släng den.
  2. Smält en klick smör och fräs 1,5 dl av ört- och lökhacket däri, pressa ner vitlöken och rör ner det i gräddmjölken, salta och peppra och tillsätt lite muskotnöt. Rör slutligen ner en äggula i taget samt den rivna parmesanosten, dra av från värmen. Vispa äggvitorna till tjockt skum med en nypa salt, rör ner i gräddmjölken, se till att det är väl blandat.
  3. Smörj en ugnssäker form väl och häll i smeten. Placera formen på en långpanna med lite varmt vatten i, grädda i 175-200 grader varm ugn cirka 30 minuter.
  4. Till zucchiniröran skär man zucchinin i 4 kvartar, skär bort det mesta av kärnhuset. Skär fruktköttet i sneda skivor. Skala och hacka den gula löken, tärna tomaterna.
  5. Fräs först löken i lite olivolja, tillsätt pressad vitlök och resterande örtblandning. Salta och peppra, strö även i lite socker, tills
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept