Mussel- och scampiburgare

2

Du behöver

  • 200 g pilgrimsmusslor eller gäddfilé
  • 200 g skalade scampistjärtar
  • 1 hackad schalottenlök
  • 1 ägg
  • 30 g riven parmesanost
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad färsk oregano
  • 1 limefrukt, rivet skal
  • ciabattabröd

Gör så här

  1. Mal pilgrimsmusslorna grovt. Putsa bort tarmen på scampistjärtarna, hacka dem och blanda ihop med musselfärsen, hackad schalottenlök, vitlök, oregano och citronskal.
  2. Rör ihop den rivna parmesanosten med ägget och blanda ner i färsen, salta och peppra.
  3. Forma små burgare av färsen och stek de 2 minuter på varje sida.
  4. Skär ciabattabröd i lövtunna skivor. Lägg de på ett ugnssäkert fat, droppa över lite olivolja, salta lätt och rosta dem i ugnen på 225° i ca 5-8 minuter eller tills de är gyllenbruna.
  5. Lägg de små burgarna emellan skivorna.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept