Kryddig tomatmarmelad

Du behöver

  • 500 g röda tomater
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 st liten gul lök
  • 1 st röd chilipeppar- urkärnad och finhackad
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad basilika
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1 bit kanel
  • Saft och rivet skal från 1 limefrukt
  • 1 msk honung
  • 1 nypa salt
  • 3 msk flytande pectin

Gör så här

  1. Skålla och skala och kärna ur tomaterna, hacka dem grovt. Skala löken och hacka fint.
  2. Häll vinägern i en gryta och lägg ner lökhacket, pressa ner vitlöken och låt det hela puttra några minuter, tillsätt tomatköttet, chilipepparn, kanelbiten, ingefäran och saltet, låt puttra i ca 8-10 minuter, rör ner honungen, saft och skal från limefrukten samt pectinet, låt puttra i ca 5 minuter till, smaka av med ev. lite mera hackad basilika och vinäger, samt kolla på sötman, det ska inte vara för sött, bara pikant.
  3. Häll upp i glasburkar och förslut genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept