Knaperstekta risnudelrösti med ingefärsmarinerad laxtartar och m

4

Du behöver

Laxtartar:

  • 400 g skinn- och benfritt laxkött (som har varit fryst i ca 2 dygn)
  • 1 st limefrukt, rivet skal och lite saft
  • 1 st citrongräs, finstrimla den nedre delen
  • 1 msk färsk hackad koriander
  • 1 msk finskuren kinesisk gräslök
  • 1 msk söt chilisås
  • 1 st grön chilifrukt, urkärnad och strimlad
  • 1 msk olivolja

Risnudelrösti:

  • 300 g risnudlar
  • 3 tsk riven färsk ingefära
  • 2 msk hackad koriander (eller persilja)
  • 3 msk sojasås
  • 0,5 st limefrukt, rivet skal
  • 1 st citrongräs, finstrimla den nedre delen
  • 2 msk sesamfrö
  • 1 msk oystersås
  • majsolja
  • laxrom
  • asiatiska blad som Mizuna och Salladscrysantimum
  • mango

Gör så här

  1. Laxtartar: Skär laxköttet i små tärningar, blanda ihop med resten av ingredienserna förutom limesaften, salta lite lätt och ställ kallt så länge.
  2. Risnudelrösti: Lägg nudlarna i en skål och slå över kokhett vatten, låt stå och dra ca 5 minuter. Rör ihop resten av ingredienserna till en marinad. Låt nudlarna rinna av ordentligt och blanda dem med lite av marinaden. Värm upp lite majsolja i en stekpanna och stek små risnudelkakor, fös ihop nudlarna lite med en stekspade så de håller sig på plats. Bryn dem ca 2 minuter på varje sida, de ska vara knapriga. Lyft upp dem och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Tag resten av marinaden och pressa ner limesaften, rör ner några msk majsolja.
  4. Tag fram tartaren och skeda upp den på nudelkakorna. Dekorera gärna med lite laxrom och en sallad på asiatiska blad och halvmogen mango. Droppa lite av marinaddressingen över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept