Kall fetaostsoppa

4

Du behöver

  • 5 dl grönsaks- eller hönsbuljong
  • 3 vitlöksklyftor, skivade
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk vetemjöl
  • 1,5 dl mellangrädde
  • salt
  • peppar
  • spiskummin
  • en nypa socker
  • 3 kvistar mynta
  • 120 g fetaost
  • 1 msk vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Koka upp buljongen tillsammans med vitlöken. Låt det hela småputtra i 8–10 minuter, tills vitlöken är mjuk.
  2. Blanda yoghurt och vetemjöl, rör ut detta i den sjudande soppan, som en redning. Tillsätt grädden och sjud i ytterligare 3–5 minuter. Smaka av med salt, peppar, spiskummin och en nypa socker.
  3. Mixa soppan så den blir slät, tillsammans med fårosten och myntabladen. Smaksätt med vinäger.
  4. Om soppan är för tjock, späd med mer buljong. Vitlöksälskarna pressar ner en rå vitlöksklyfta extra. Ställ soppan kallt i minst 2 timmar.
  5. Servera med en droppe extra god olivolja över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept