Ingefärskaramellisserade kålrötter med fläskkotlett och lime-chi

4

Du behöver

  • 4 st fläskkotletter
  • 1,5 kg kålrötter
  • 60 g rårörssocker
  • 80 g smör
  • 0,5 st lime, saft och rivet skal
  • 1 dl köttbuljong
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • lite riven muskotnöt
  • salt och peppar
  • 2 msk hackad persilja
  • 3 msk solroskärnor
  • rucolasallad

Lime- och chilidipp:

  • 0,5 st lime, saft och rivet skal
  • 1 st grön chilipeppar, urkärnad och finhackad
  • 1 burk matlagningsyoghurt
  • 1 msk lättmajonnäs
  • 3 msk vispad grädde
  • salt och en nypa socker

Gör så här

  1. Skala kålrötterna och skär dem först i skivor och sedan i stavar.
  2. Strö ut sockret i en rymlig gryta. Sätt grytan på medelstark värme och låt sockret bli lätt brynt, dvs karamelliserat, rör om och dra av grytan från värmen.
  3. Tillsätt smöret och rör ihop med sockret. Lägg ner kålrötterna, limesaften och några msk köttbuljong. Sätt på locket och bräsera i 10-15 minuter på svag värme. Skaka om grytan lite då och då. Kolla också att det inte blir för torrt, tillsätt i så fall lite mera buljong.
  4. Tillsätt riven ingefära, limeskal och muskotnöt samt hackad persilja. Skaka runt så att det blandar sig.
  5. Stek fläskkotletterna cirka 4 minuter på varje sida.
  6. Rör ihop alla ingredienserna till dippen.
  7. Rosta solroskärnorna i en torr panna och strö över anrättningen, toppa med dippen och marinerad rucolasallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept