Gurk- och krondill gazpacho

4

Du behöver

  • 1 st grön paprika
  • 0,5 st grön chilifrukt
  • 2 st slanggurkor eller 5 västeråsgurkor
  • 1 st sommarlök
  • 1 bunt dill
  • 1 bunt dillkronor, bara blommorna
  • 2 klyftor vitlök
  • Saft och skal från 1 limefrukt
  • Salt och peppar + en nypa socker
  • 1 nypa malen spiskummin
  • 2 msk vitvinsvinäger (gärna vit balsamvinäger)
  • 2 dl kräftbuljong eller hönsbuljong
  • 1 dl olivolja extra

Gör så här

  1. Börja med att tvätta gurkorna, kärna ur paprikan samt chilifrukten, skär
  2. Sedan alla grönsaker i grövre bitar. Salta, peppra och sockra lite, strö
  3. Över lite spiskummin, droppa över vinägern och oljan, ställ svalt några
  4. Timmar.
  5. Tag fram mixern eller matberedare och lägg i allt det marinerade och
  6. Resten av ingredienserna, kör igång, kör tills det blivit en grön soppa.
  7. Sila ev. av igenom en grovmaskig sil. Smaka av med ev. lite mera salt och
  8. Vinäger. Det ska vara en
  9. Frisk örtig smak som påminner om en vanlig gazpacho. Ställ kallt.
  10. Servera gazpachon med kräftsalladen och dilloljan runt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept