Fläder- och basilikagravad lax

6

Du behöver

  • 1 kg laxfilé, gärna mittbiten
  • 4 msk strösocker
  • 3 msk salt
  • 2 tsk grovt krossad vitpeppar
  • 1 tsk krossade enbär
  • 0,5 knippa dill, hackad
  • 1 st bunt/kruka basilika, hackad
  • 1 st lime, rivet skal
  • 2 cl Gin
  • 4 msk fläderblomssaft

Gör så här

  1. Plocka bort benen ur laxen med en plattång, men behåll skinnet kvar.
  2. Blanda socker, salt, vitpeppar och enbär och klappa in detta på köttsidan. Strö över dill, basilika och limeskal. Lägg laxen i en trång form med kant eller i en kraftig plastpåse. Täck och ställ kallt i ett dygn. Vänd påsen någon gång.
  3. Droppa gin och flädersaft över, täck på nytt och låt stå i kylen i ytterligare 1–2 dygn, beroende på hur tjock laxen är. Vänd ett par gånger per dygn.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept