Blue Cheese Soup with Bacon and Mussels

4

Du behöver

  • 80 g smör
  • 2 st hackade gula lökar
  • 1 st strimlad purjolök, använd bara det vita
  • 3 st hackade stjälkar bladselleri
  • 1 st hackad liten vitlöksklyfta
  • 2 st skalade och grovhackade morötter
  • 1 st skalad och tärnad potatis
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 10 dl kraftig hönsbuljong
  • 250 g smulad grönmögelost
  • salt och peppar
  • 8 skivor bacon
  • 500 g kokta musslor
  • 1 st vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad persilja och selleriblad

Gör så här

  1. Smält smöret och fräs grönsakshacket däri. När det börjar dofta gott, tillsätter man vinet och buljongen. Sänk värmen och låt det hela småputtra under lock i cirka 30 minuter eller tills grönsakerna är alldeles mjuka. Rör ner ädelosten, rör om och sila av soppan.
  2. Lägg de avsilade grönsakerna i en matberedare och kör. Tillsätt lite av spadet och kör tills det blivit en slät puré. Häll tillbaka i kastrullen och vispa ner resten av spadet. Sjud upp soppan och smaka av med mera salt, peppar och ost. Om soppan är för tjock kan man tillsätta lite mera buljong.
  3. Skär baconskivorna i strimlor, stek dem krispiga i en teflonpanna. Tag upp ur pannan och låt rinna av på hushållspapper. Fräs musslorna i baconfettet tillsammans med pressad vitlök. Lägg tillbaka baconet och strö hackad persilja och bladselleri över, servera till soppan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept