Mormors kryddrevbensspjäll

Från Nyhetsmorgon

Saftiga, kryddiga revbensspjäll

2 december 2008

Du behöver

  • 1 bit revbensspjäll, ca 1 kg
  • 6 st lagerblad
  • 2 msk mald ingefära
  • 1 msk torkad rosmarin
  • 15 st varv med pepparkvarnen
  • 0,5 dl soja, kinesisk
  • salt

Gör så här

  1. Grovmal lagerblad och rosmarin i mortel. Lägg i ingefäran. Fördela kryddblandningen på köttet på båda sidorna. Pensla med soja. Peppra.
  2. Smörj botten på en ugnssäker form. Lägg i revbensspjäll och sätt in i ugn i en timme ungefär. Börja på 200 grader och sänk sedan till 150 grader. Vänd då och då och pensla lite mer med soja. Ös också köttet lite med fettet från köttet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept