Inlagd sill

15 min
5
Inlagd sill
Foto: Fredrik Sandin Carlson
15 min
5

Du behöver

  • 4 st urvattnade sillfiléer

Ättikslagen:

  • 0,5 dl ättika (12%)
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 st rödlök i skivor
  • 1 st liten morot i skivor
  • 8 st kryddpepparkorn
  • 1 st lagerblad

Garnering:

  • 1 st liten rödlök i ringar
  • 1 st kryddpepparkorn, krossade

Gör så här

  1. Koka upp ingredienserna till ättikslagen och låt den därefter kallna.
  2. Lägg de väl avrunna sillfiléerna i lagen. Låt stå i kyl i minst ett dygn.
  3. Servera sillen skuren i bitar i lite klar lag. Garnera med rödlökar i ringar och ett par krossade kryddpepparkorn.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept