Böcklinglåda

20 min
4
Böcklinglåda
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

Den här böcklinglådan med jordärtskockor svänger man ihop ganska snabbt. Ställ fram den på midsommarbordet eller servera den som ensam rätt tillsammans med några goda tillbehör!

4 maj 2009
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 4 st böcklingar
  • 5 st jordärtskockor
  • 2 msk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 msk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 msk ströbröd
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala jordärtskockorna under rinnande vatten. Koka dem sen i lättsaltat vatten tills de är mjuka, cirka 10-15 minuter.
  2. Rensa böcklingarna om du inte köpt färdigrensade. Smörj en eldfast form.
  3. Skiva jordärtskockorna och täck formen med skivorna. Lägg böcklingarna ovanpå. Salta och peppra.
  4. Häll på grädden. Lägg några smörklickar ovanpå och strö över ströbrödet. Gratinera i 225 grader varm ugn tills ytan fått vacker färg, cirka 10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept