Kaviargravad strömming

4

Du behöver

  • 600 g strömmingsfilé

Lag:

  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättikssprit (12%)
  • 1 msk salt

Sås:

  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk svensk senap
  • 3 msk Kalles kaviar
  • 15 st krossade vitpepparkorn
  • 0,5 st finhackad gul lök
  • 1 st pressad vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Dra av skinnet på strömmingsfiléerna. Blanda lagen och slå den över strömmingen. Låt stå ca 12 timmar.
  2. Ta upp strömmingen och låt den rinna av väl.
  3. Blanda samman ingredienserna till såsen. Lägg försiktigt ned strömmingsfiléerna i såsen och låt dra i 6-8 timmar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept