Färsk ravioli med räkor, paprika, persilja och vitlök

20 min
4
Färsk ravioli med räkor, paprika, persilja och vitlök
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

Härlig och enkel pastarätt med räkor, rostad paprika, persilja och vitlök. Välj ravioli med din favoritfyllning!

13 augusti 2010
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 800 g fyllda ravioli (kronärtskocka, svamp el liknande)
  • 400 g räkor, skalade
  • 200 g färsk spenat
  • 1 knippe bladpersilja, finskuren
  • 1 st vitlök, king solo, finhackad
  • 1 st citron, cest och saft
  • 2 st röda paprikor, skurna i stora bitar
  • 1 tsk paprika pulver (blanda gärna olika paprika sorter)
  • salt
  • svartpeppar från kvarn
  • olivolja att steka i

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Pensla paprika bitarna med olivolja och baka dem mjuka i ugnen i cirka 10 minuter.
  3. Koka raviolin enligt anvisningarna på paketet. Fräs räkorna i olivolja och paprikapulver i en het stekpanna. Tillsätt den bakade paprikan, spenat, persilja, citron och vitlök.
  4. Blanda allt med den kokta raviloin och servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept