Lammköttbullar med getostsallad

Från Nyhetsmorgon

Rulla dina egna köttbullar med lammkött och servera tillsammans med en getostsallad.

20 mars 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g lammfärs
  • 2 st äggulor
  • 2 dl gul lök, finhackad
  • 1 tsk vitlök, riven
  • 1 st citron
  • 2 msk timjan
  • 200 g spenat
  • 6 st gröna sparris, lättkokta
  • 200 g haricot verts, lättkokta
  • 6 st jordärtskockor, skalade och rostade i klyftor
  • 200 g chevre eller mögelost
  • 1 dl honung
  • 1 dl solroskärnor, rostade
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Stek löken gyllenbrun och tillsätt vitlöken mot slutet.
  2. Blanda lammfärs, lök, timjan, äggulor, salt, peppar och citroncest.
  3. Stek bullarna gyllenbruna i smör.
  4. Sätt på lock och låt gå färdiga i stekpannan.
  5. Skär remsor av sparrisen med potatisskalare.
  6. Blanda ingredienserna till salladen och bryt osten i bitar och lägg på.
  7. Värm honungen och tillsätt citronsaft.
  8. Ringla över och toppa med solrosfröna.
  9. Servera lammköttbullarna till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept