Kryddig kycklinggryta med tomat/koriandersalsa

30 min
4
30 min
4

Du behöver

  • 6 st kycklingklubbor
  • 1 bit hel kanel
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 3 st limeblad
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk korianderfrön
  • 1 st gul lök, skuren i klyftor
  • 1 st vitlök, king solo, riven
  • 1 dl kokosmjölk
  • vatten eller kycklingbuljong
  • 0,5 st cirton, saften
  • salt

Tomatsalsa/koriandersalsa:

  • 3 st tomater, urkärnade och skurna i tärningar
  • 1 knippe koriander, grovt skuren
  • 1 st rödlök, finhackad
  • 2 st schalottenlökar, tunna ringar
  • 2 msk olivolja med avocadosmak
  • 1 st citron, saften
  • salt
  • malda korianderfrön att smaksätta med

Gör så här

  1. Dra bort skinnet från kycklingklubborna. Skala och hacka löken och vitlöken.
  2. Lägg kycklingklubborna i en kastrull tillsammans med kryddorna, 0.5 tesked salt, vitlök, gul lök, kokosmjölken och häll på vatten eller kycklingbuljong så att kycklingen täcks.
  3. Koka upp och låt sjuda tills kycklingen är klar (skär försiktigt längs benet och kontrollera att det inte kommer något blod).
  4. Ta upp kycklingen och plocka köttet från benen i bitar. Koka ner vätskan tills den blir simmig, red eventuellt av med maizena och smaksätt med citronsaft och salt om det behövs. Sila såsen och lägg tillbaka de plockade kycklingbitarna.
  5. Blanda alla ingredienser till tomatsalsan och smaksätt med olivolja, citronsaft, salt och malda korianderfrön.
  6. Servera grytan med quinoa och lägg en stor sked tomatsalsa på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept