Biff med bulgursallad

Från Nyhetsmorgon

Stekt biff som serveras med en sallad av bulgur och grönsaker.

31 mars 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g biff eller entrecote
  • 600 g bulgur
  • 10 st cocktailtomater, i klyftor
  • 2 st avocado, bruten i bitar
  • 4 st sticklökar, skivade
  • 1 st rödlök, i tunna klyftor
  • 1 knippe bladpersilja
  • 2 st vitlöksklyftor, riven
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk kanel
  • 2 st lime
  • 1 tsk grön chili
  • 1 st näve rädisskott
  • 1 st näve torkade alger
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär biffen i 4 skivor och stek dem på hög värme i olivolja på båda sidor.
  2. Låt biffarna vila i aluminiumfolie.
  3. Koka bulguren enligt anvisningarna på paketet.
  4. Blanda persilja, vitlök, kryddpeppar, kanel, chili, citronsaft, olivolja och vinäger i en skål.
  5. Smaksätt med salt.
  6. Blanda bulgur, tomat, avokado, lök och nästan all persiljemix.
  7. Lägg upp på ett fat.
  8. Skär biffen i tunna skivor och lägg ovanpå.
  9. Rippla över resten av persiljemixen och strö lite torkade alger ovanpå.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept