Citron- och timjanstekt strömming

40 min
4
Från Nyhetsmorgon

Crème fraîchemarinerad klassisk strömming med sötsyrlig lök och krämig pepparrotsröra.

26 november 2007
Visa mer
40 min
4

Du behöver

  • 600 g strömmingfiléer
  • 1 knippe färsk timjan, finskuren
  • 1 st citron, skalet
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 0,5 dl rågmjöl
  • 1 dl ströbröd
  • salt från kvarn
  • vitpeppar från kvarn
  • smör att steka i
  • 1 bit pepparrot, finriven
  • 2 dl crème fraîche
  • salt från kvarn
  • peppar från kvarn
  • 1 st rödlök, liten
  • 1 st gul lök, liten
  • 2 st sticklökar
  • 6 msk vatten
  • 3 msk socker
  • 1 msk ättika

Gör så här

  1. Klipp bort ryggfenorna på strömmingsfileérna. Tvätta citronerna noga och torka. Raspa av skalet försiktigt. Blanda 0.5 deciliter crème fraîche, timjan och citronrasp. Vänd runt strömmingen i timjanmarinaden.
  2. Panera strömmingen i rågmjöl och ströbröd.
  3. Skala och skiva all lök. Blanda vatten, socker och ättika och vänd runt lökskivorna i blandningen. Vispa creme fraiche och riven pepparrot fluffigt och smaksätt med salt.
  4. Stek strömmingen gyllenbrun och frasig i smör, salta och peppra. Lägg upp strömmingen på tallrik, klicka på pepparrotscremé och toppa med den syltade löken. Servera med potatismos eller kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept