Varmrökt makrill med äggsallad

4

Du behöver

  • 600 g varmrökt makrill
  • 4 st kokta ägg
  • 400 g kokt potatis
  • 0,5 st tärnad gurka
  • 1 knippe dill
  • 100 g bladspenat
  • 1 st rödlök, tunt skivad
  • 1 dl rostad lök

Pepparrots crème fraîche:

  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk vatten
  • 1 msk riven pepparrot
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen och vispa slätt.
  2. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  3. Skiva potatisen och lägg upp på ett fat.
  4. Lägg på gurka, lök, dela äggen och lägg på.
  5. Ringla över dressingen.
  6. Bryt makrillen i bitar och fördela över grönsakerna tillsammans med spenat och dill.
  7. Strö på den rostade löken.
  8. Färdigt att servera!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept