Dillrostad röding med mandelpotatis

Från Nyhetsmorgon

Det finns mycket man kan göra med fisk. Stek din röding med rostade dillfrön och servera med potatis. Härligt!

17 mars 2008
4

Du behöver

  • 4 st rödingfiléer
  • 1 dl dillfrön
  • 600 g skalad mandelpotatis
  • 1 bit pepparrot
  • 200 g gröna linser
  • 3 msk kapris
  • 1 pkt kryddkrasse
  • 1 st citron
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka mandelpotatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Rosta dillfröna i torr het panna och mixa eller stöt dem i en mortel.
  3. Vänd rödingfileérna i fröna och stek gyllenbruna i olivolja.
  4. Kör klara i ugn på 100°C ca 5-10 minuter.
  5. Fräs linser och kapris i olivolja, salta, peppra och häll i citronsaft och cest.
  6. Sväng med mandelpotatisen och lägg upp allt på tallrik.
  7. Riv massor med pepparrot ovanpå och klipp krassen över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept