Dillrostad röding med mandelpotatis

Från Nyhetsmorgon

Det finns mycket man kan göra med fisk. Stek din röding med rostade dillfrön och servera med potatis. Härligt!

17 mars 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st rödingfiléer
  • 1 dl dillfrön
  • 600 g skalad mandelpotatis
  • 1 bit pepparrot
  • 200 g gröna linser
  • 3 msk kapris
  • 1 pkt kryddkrasse
  • 1 st citron
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka mandelpotatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Rosta dillfröna i torr het panna och mixa eller stöt dem i en mortel.
  3. Vänd rödingfileérna i fröna och stek gyllenbruna i olivolja.
  4. Kör klara i ugn på 100°C ca 5-10 minuter.
  5. Fräs linser och kapris i olivolja, salta, peppra och häll i citronsaft och cest.
  6. Sväng med mandelpotatisen och lägg upp allt på tallrik.
  7. Riv massor med pepparrot ovanpå och klipp krassen över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept