Citron/timjanstekt strömming med pepparrotscremé och syltad lök

Från Nyhetsmorgon

Strömming stekt i citron och timjan som serveras med pepparrotscremé och syltad lök. Mums!

17 april 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g strömmingsfileér
  • 1 knippe färsk timjan, finskuren
  • 1 st Citroncest från citron
  • 0,5 dl creme fraiche
  • 0,5 dl rågmjöl
  • 1 dl ströbröd
  • salt och vitpeppar från kvarn
  • smör att steka i

Pepparrotscreme:

  • 1 bit pepparrot, finriven
  • 2 dl creme fraiche
  • salt och vitpeppar från kvarn

Syltad lök:

  • 1 st liten rödlök, tunna skivor
  • 1 st liten gullök, tunna skivor
  • 2 st sticklökar, tunna skivor
  • 6 msk vatten
  • 4 msk socker
  • 2 msk ättika

Gör så här

  1. Klipp bort ryggfenorna på strömmingsfileérna.
  2. Blanda ½ dl cremé fraiche, timjan och citroncest.
  3. Vänd runt strömmingen i timjanmarinaden.
  4. Panera strömmingen i rågmjöl och ströbröd.
  5. Blanda vatten, socker och ättika och vänd runt lökskivorna i blandningen.
  6. Vispa creme fraiche och riven pepparrot fluffigt och smaksätt med salt.
  7. Stek strömmingen gyllenbrun och frasig i smör, salta och peppra.
  8. Lägg upp strömmingen på tallrik, en klick pepparrotscremé ovanpå och toppa med den syltade löken.
  9. Servera med potatismos eller kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept