Svampsoppa med getost och spenatquesadillas

20 min
4
Från Nyhetsmorgon

En matig soppa som är extra god när det är kyligt ute. Servera den tillsammans med goda spanatquesadillas!

26 november 2007
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 200 g champinjoner, skivade
  • 100 g trattkantareller
  • 1 dl vitt vin
  • 4 dl vatten eller svamp/grönsaksbuljong
  • 3 dl grädde eller mjölk
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 1 st vitlök, gärna king solo, finhackad
  • citronsaft att smaksätta med
  • salt
  • smör att fräsa i
  • Alfa-alfa groddar

quesadillas

  • 4 st grova tortilla ark
  • 1 bit getost
  • 100 g spenat
  • 1 st aubergine, i skivor
  • olivolja att steka i
  • färsk timjan, finskuren

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs svampen tillsammans med lök och vitlök i smör i en kastrull.
  2. Häll på vinet och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt vatten och grädden/mjölken och låt sjuda några minuter. Mixa soppan och smaksätt med citronsaft och salt.
  3. Stek aubergine skivorna gyllenbruna i olivolja, salta och peppra. Fördela getost, spenat, aubergineskivorna och timjan på 2 av tortilla arken. Lägg de resterande 2 ovanpå och stek båda sidor i olivolja på medelvarm värme.
  4. Skär varje quesadilla i 4 bitar och servera bredvid soppan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept