Tortellini med krispigt bacon och sallad med fänkålscitronette

Du behöver

  • 2 pkt bacon
  • 500 g tortellini, färsk
  • 2 msk hela fänkålsfrön
  • 1 citron
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 schalottenlök
  • salt
  • 2 rödlökar
  • 2 avocado
  • 1 ask cocktailtomater
  • 1-2 krukor romansallad
  • 1 ask krasse

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg upp baconskivorna på smörpapper på en plåt. Grädda ganska högt upp i ugnen ca 20 minuter.
  3. Rosta fänkålsfröna i het torr panna. Mixa därefter fröna tills de blir riktigt malda. Häll över i en skål. Pressa citronsaften över fänkålsfröna. Finhacka schalottenlöken och blanda ner i skålen. Rör ner olivoljan. Salta.
  4. Skiva rödlöken och lägg ner i en stor skål. Dela och skala avocadon., skär salladen i bitar och dela tomaterna. Blanda ner med rödlöken.
  5. Koka tortellinin enligt anvisningarna på paketet. Slå av vattnet och låt rinna av.
  6. Låt baconskivorna rinna av på hushållspapper.
  7. Lägg tortellinin i salladsskålen. Häll på citronette och blanda runt ordentligt. Klipp över krasse. Vänd ner baconskivorna och servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept