Räksoppa med kokosmjölk och osttoast

4

Du behöver

  • 1 kg räkor med skal
  • 400 g vit fisk
  • 2 dl kokoscreme
  • 2 dl mjölk
  • 1 morot
  • 0,5 gul lök
  • 1 tomat
  • 0,5 tsk hel vitpeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • olivolja att fräsa i
  • saft från 0.5 citron
  • 2 msk finstrimlad basilika
  • 2 fänkål
  • salt

Osttoast:

  • 4 skivor vitt formbröd
  • 50 g riven ost

Gör så här

  1. Frys brödskivorna.
  2. Skala räkorna.
  3. Skala och skär ner morot, tomat och gul lök i mindre bitar.
  4. Fräs grönsakerna tillsammans med tomatpurén och räkskal i olivolja i en större kastrull.
  5. Tillsätt vitpeppar och 1 liter vatten, låt sjuda i 20 minuter.
  6. Sila bort skalen och låt buljongen koka ihop tills hälften återstår.
  7. Tillsätt mjölk och kokoscreme i buljongen och koka i ytterligare några minuter.
  8. Smaka av soppan med salt och citronsaft.
  9. Ta bort kanterna på brödskivorna och dela skivorna en gång till på mitten.
  10. Lägg dem på en smord plåt och strö osten över.
  11. Torka toastarna i ugn på 175 grader i ca 15 minuter så att de blir krispiga och gyllenbruna.
  12. Skär fisken och fänkål i bitar och koka dem i soppan.
  13. Servera osttoasten bredvid.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept