Potatis- och palsternacksoppa med tomat och timjan

4

Du behöver

  • 4 palsternackor
  • 4 potatisar
  • 8 dl mjölk, 3%
  • salt
  • 1 schalottenlök
  • 2 tomater
  • 0,5 knippa timjan
  • 1 tsk olivolja
  • 0,5 citron, saften
  • salt

Gör så här

  1. Dela hälften av palsternackorna i små bitar. Klyfta resten. Skär all potatis i små bitar. Sjud de små potatis- och palsternacksbitarna mjuka i mjöl. Rosta palsternacksklyftorna i het panna tills de får fin färg. Salta och låt de bli mjuka i ca 150-gradig ugnsvärme. Hacka schalottenlöken fint och skär tomaterna i fina bitar. Repa av bladen från timjanstjälkarna. Lägg lök tomater och timjan i en liten skål. Pressa över citron och olivolja. Salta och blanda runt. Häll över de mjukkokta palsternacks- och potatisbitarna tillsammans med mjölken i en mixer. Smaksätt med salt och citronsaft. Fördela de rostade palsternackklyftorna i botten på djupa tallrikar. Ha över tomathacket och häll över soppan och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept