Paprika- och kokosstekt kyckling med risoni

4

Du behöver

  • 1 burk (290 g) paprika i olja
  • 1,5 dl kokoskräm
  • 4 kycklingbröst
  • 1 dl kokosflingor
  • salt och peppar
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 rödlökar
  • 250 g sockerärtor
  • 1,5 dl bananchips

Gör så här

  1. Lägg 2/3 av paprikabitarna + olja i en varm kastrull. Blanda ner kokoskrämen. Puttra ihop någon minut och mixa sedan nästan slätt till en marinad. Häll över marinaden i en skål. Grovstrimla kycklingbrösten i långa bitar. Blanda ner kycklingstrimlorna och blanda runt ordentligt. Tag upp och panera kycklingen i kokosflingorna. Häll olivolja i en het panna. Bryn kycklingen, salta och peppra. Stek därefter kycklingen klar i ugnen, 150 grader cirka 15 minuter eller till bitarna är genomstekta.
  2. Koka risonin enligt anvisningarna på paketet.
  3. Skär små buketter av blomkålen. Rosta dem i olivaolja i het panna. Skiva rödlöken fint och dela sockerärtorna en gång på längden.. Ta den sista tredjedelen av paprika och skär den i fina strimlor. Fräs den tillsammans med löken och blomkålen. Lägg risonin i en skål. Blanda ner ärtor och paprika, blomkål och lök.
  4. Servera med kokoskycklingen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept