Nudelsallad med sesam och entrecote

4

Du behöver

  • 600 g entrecote
  • 1 msk sesamfrö

Nudelsallad:

  • 1 Paket glasnudlar
  • 1 kruka koriander
  • 2 morötter
  • 1 rödlök
  • 0,33 gurka
  • 4 sticklökar
  • 150 g böngroddar
  • 100 g rostade och saltade cashewnötter
  • Dressing:
  • 0,5 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • saft och cest från 1 citron
  • saft från 1 lime
  • 1 dl fisksås (nam pla)
  • 1 tsk sesamolja
  • 0,5 dl socker

Gör så här

  1. Skala och riv vitlöken fint.
  2. Finskär chilin (ta bort kärnorna).
  3. Blanda alla ingredienser till dressingen.
  4. Koka glasnudlarna efter anvisningarna på paketet.
  5. Kyl ner dem i kallt vatten, sila av och blanda med dressingen i en skål.
  6. Skala och finstrimla morötterna och rödlöken.
  7. Skär sticklöken tunt.
  8. Dela gurkan mitt itu och skrapa bort kärnorna, skär den i bitar.
  9. Skär entrecoten i tunna skivor och vänd dem i sesamfrön.
  10. Stek köttskivorna snabbt i stekpanna på hög värme och ta ur dem från pannan direkt.
  11. Skär entrecoten i strimlor och vänd ner dem i nudelsalladen tillsammans med grönsakerna, cashewnötter och koriander.
  12. Servera direkt ur skålen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept