Lime/sojapenslad lax med mango, kokos och potatissallad

4

Du behöver

  • 600 g laxfilé utan skinn
  • 1 dl söt sojasås (ketchap manis)
  • saft och cest från 1 lime
  • salt och peppar
  • olivolja att steka i

SALLADEN:

  • 6 medelstora potatisar
  • 1 mango
  • 1 avokado
  • 2 msk kokosflingor
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • olivolja att steka i

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 110 grader.
  2. Koka upp sojasåsen och tillsätt saft och cest från limen.
  3. Salta och peppra laxfilén ordentligt och stek hela biten gyllenbrun på alla sidor.
  4. Pensla laxen med soja/limesåsen och kör in den i ugnen i ca 25 minuter.
  5. Koka potatisen mjuk i saltat vatten, skala dem och dela dem i klyftor.
  6. Riv vitlöksklyftorna fint.
  7. Rosta potatishalvorna gyllenbruna i olivolja i en het stekpanna tillsammans med vitlöken.
  8. Skala och skär avokado och mangon i större bitar.
  9. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor.
  10. Blanda allt i en stor skål tillsammans med kokos och lite salt.
  11. Servera laxen på ett fat och rippla resten av soja/limesåsen över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept