Krabbsallad med rostad dillfrödressing

4

Du behöver

  • 2 hela kokta krabbor
  • 0,25 gurka, urkärnad och finstrimlad
  • 1 morot, finstrimlad
  • 1 avocado
  • 1 rödlök, i tunna klyftor
  • 50 gram dill, plockad i kvistar
  • 50 gram röda mangoldskott
  • 50 gram koriander
  • 4 ark Vårrulledeg
  • 1 äggula att ?limma? vårrullearken med
  • 1 liter olja att fritera i
  • Dressing:
  • 1 tsk dillfrön, rostade i torr panna och mixade fint
  • 0,5 röd chili, finhackad
  • saft från 2 lime
  • 3 msk fisksås (nam pla)
  • några droppad sesamolja
  • salt och socker att smaksätta med

Gör så här

  1. Plocka ut köttet ur krabborna, knäck klorna och plocka ut köttet helt.
  2. Blanda dressingen.
  3. Ta det plockade köttet från krabbkroppen och blanda med lite av dressingen.
  4. Fördela krabbköttet på vårrullearken och rulla ihop till små, smala rullar, ?limma? med äggulan.
  5. Blanda alla ingredienser till salladen och häll på dressingen.
  6. Fritera rullarna gyllenbruna i 175 grader och servera dem ovanpå salladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept