Helstekt rödspätta med jordärtskocka, gul trumpetsvamp och pepparrotscremé

4

Du behöver

  • 2 stora eller 4 små hela rödspättor
  • 8 stora jordärtskockor
  • 100 gram gul trumpetsvamp (eller annan god svamp)
  • 1 gul lök, i tunna klyftor
  • 0,25 pepparrot
  • 2 dl cremé fraiche
  • Saft från ½ citron
  • salt och vitpeppar att smaksätta med
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Skala och skär jordärtskockorna i klyftor.
  2. Stek dem gyllenbruna i stekpanna och låt dem bli klara i ugnen på 175 grader.
  3. Skala och riv pepparroten fint.
  4. Vispa cremé fraichen fluffig och blanda i pepparroten, smaksätt med salt, peppar och citron.
  5. Skölj fisken ordentligt och panera den i vetemjöl.
  6. Stek spättorna gyllenbruna i smör på båda sidor, låt dem gå klara i pannan på låg värme.
  7. Stek svampen gyllenbrun tillsammans med gullöken, salta och peppra.
  8. Servera på tallrik
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept