Citrongräskokta blåmusslor

4

Du behöver

  • 1 liter blåmusslor
  • 2 citrongräs, finskuren
  • 2 vitlöksklyftor, finhackad
  • 0,5 gullök, finhackad
  • 2 dl cocosgrädde
  • saft från 1/2 citron
  • 1 msk olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Skölj musslorna i kallt vatten och släng eventuella trasiga musslor.
  2. Fräs lök, vitlök och citrongräs mjuka i en kastrull och häll i musslorna.
  3. Häll i cocosgrädden och rör om.
  4. Koka musslorna under lock tills de öppnar sig (ca 2-3 minuter).
  5. Dra av kastrullen från spisen och smaksätt med citron och salt.
  6. Servera i en skål eller djup tallrik med ett gott bröd till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept