Citron/honungsglaserad fläskfilé med haricots verts, bacon och pinjenötter samt färsk pasta

Karin Andersson

Citron/honungsglaserad fläskfilé med haricots verts, bacon och pinjenötter samt färsk pasta

13 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 800 g fläskfilé
  • 4 msk honung, flytande
  • 1 citron, saft från
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 ask haricots verts
  • 1 förp skivat bacon
  • 100 g pinjenötter
  • 200 g färsk spenat
  • 1 förp färska lasagneplattor
  • 1 gul lök
  • salt
  • peppar
  • smör/rapsolja att steka i

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda honung och citron.
  3. Stek fläskfilén gyllenbrun på alla sidor i en het stekpanna, salta och peppra.
  4. Häll honung och citronblandningen över köttet och låt det puttra i pannan någon minut.
  5. Lägg fläskfilén i en ugnsfast form och häll över glaseringen som finns kvar i pannan.
  6. Kör in i ugnen tills köttet når en innertemperatur av 67 grader (ca 20 minuter).
  7. Skala löken och skär den i tunna klyftor.
  8. Skär av de torra ändarna på bönorna och koka dem nästan mjuka i saltat vatten.
  9. Kyl bönorna med kallt vatten.
  10. Strimla baconet och stek det knaprigt i stekpanna, tillsätt bönor, pinjenötter, lök och spenat.
  11. Låt fräsa någon minut, salta och peppra.
  12. Skär pastaplattorna i lite avlånga fyrkanter och koka dem mjuka i saltat vatten, låt dem rinna av på en handduk.
  13. Ta ut fläskfilén och blanda glaseringen som är kvar i formen med crème fraîche.
  14. Varva baconblandningen med pasta på en tallrik och avsluta med en sked crème fraîche.
  15. Skiva fläskfilén och lägg bredvid.