Citron/honungsglaserad fläskfilé med haricots verts, bacon och pinjenötter samt färsk pasta

4

Du behöver

  • 800 g fläskfilé
  • 4 msk flytande honung
  • saft från 1 citron
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 ask haricots verts
  • 1 Paket skivat bacon
  • 100 g pinjenötter
  • 200 g färsk spenat
  • 1 Paket färska lasagneplattor
  • 1 gul lök
  • salt och peppar
  • smör/rapsolja att steka i

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda honung och citron.
  3. Stek fläskfilén gyllenbrun på alla sidor i en het stekpanna, salta och peppra.
  4. Häll honung och citronblandningen över köttet och låt det puttra i pannan någon minut.
  5. Lägg fläskfilén i en ugnsfast form och häll över glaseringen som finns kvar i pannan.
  6. Kör in i ugnen tills köttet når en innertemperatur av 67 grader (ca 20 minuter).
  7. Skala löken och skär den i tunna klyftor.
  8. Skär av de torra ändarna på bönorna och koka dem nästan mjuka i saltat vatten.
  9. Kyl bönorna med kallt vatten.
  10. Strimla baconet och stek det knaprigt i stekpanna, tillsätt bönor, pinjenötter, lök och spenat.
  11. Låt fräsa någon minut, salta och peppra.
  12. Skär pastaplattorna i lite avlånga fyrkanter och koka dem mjuka i saltat vatten, låt dem rinna av på en handduk.
  13. Ta ut fläskfilén och blanda glaseringen som är kvar i formen med crème fraîche.
  14. Varva baconblandningen med pasta på en tallrik och avsluta med en sked crème fraîche.
  15. Skiva fläskfilén och lägg bredvid.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept