Räkceviche

30 min
4
Räkceviche
Foto: TV4

Räkceviche och halstrade pilgrimsmusslor serveras med crostini med touch av chili. Spännande rätter med kryddor från det asiatiska köket.

Vintips från Karin
Jules Muller Pinot Gris Réserve art nr 71134, 95 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


13 oktober 2011
Visa mer
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
30 min
4

Du behöver

Räkceviche

  • 1 st mango
  • 2 st avokado
  • 0,5 st rödlök
  • 300 g räkor, skalade
  • 1 st lime, pressad
  • 1 st chili, urkärnad, hackad
  • 0.5 kruka koriander
  • 1 msk rapsolja, kallpressad
  • 0,3 st gurka, finhackad (avlägsna kärnhuset)

Pilgrimsmussla

  • ca 1 msk olja till stekning
  • 8 st pilgrimsmusslor
  • Flingsalt, efter smak
  • Nymalen svartpeppar, efter smak

Krutong

  • 8 st chiabatta, tunt skurna bitar
  • Olivolja med chili

Gör så här

  1. Räkceviche
    Skär mango och avokado i bitar.
  2. Finhacka rödlöken.
  3. Blanda mango, avokado, lök och räkor i en skål.
  4. Pressa sedan lime, tillsätt chili, koriander och rapsolja.
  5. Rör runt och smaka av med flingsalt. Lägg upp i portionsskålar.
  6. Toppa med tärnad gurka.
  7. Pilgrimsmussla
    Hetta upp en stekpanna och tillsätt olja.
  8. Stek musslorna på vardera sida tills de fått färg, under totalt cirka 30-45 sekunder.
  9. Krydda med salt och svartpeppar.
  10. Krutong
    Rosta brödbitarna i en brödrost.
  11. Ringla olja över innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept