Räkceviche

Räkceviche
Foto: TV4

Räkceviche

Av: Karin - Arvika

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

30 min

Räkceviche och halstrade pilgrimsmusslor serveras med crostini med touch av chili. Spännande rätter med kryddor från det asiatiska köket.

Vintips från Karin
Jules Muller Pinot Gris Réserve art nr 71134, 95 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

Räkceviche

  • 1 mango
  • 2 avokador
  • 0,5 rödlök
  • 300 g skalade räkor
  • 1 limefrukt, pressad
  • 1 chilifrukt, urkärnad, hackad
  • 0,5 kruka koriander
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 0,3 gurka, finhackad (avlägsna kärnhuset)

Pilgrimsmussla

  • ca 1 msk olja, till stekning
  • 8 pilgrimsmusslor
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen (efter smak)

Krutong

  • 8 ciabatta, tunt skurna bitar
  • olivolja med chili

Gör så här

Räkceviche

  1. Skär mango och avokado i bitar.
  2. Finhacka rödlöken.
  3. Blanda mango, avokado, lök och räkor i en skål.
  4. Pressa sedan lime, tillsätt chili, koriander och rapsolja.
  5. Rör runt och smaka av med flingsalt. Lägg upp i portionsskålar.
  6. Toppa med tärnad gurka.

Pilgrimsmussla

  1. Hetta upp en stekpanna och tillsätt olja.
  2. Stek musslorna på vardera sida tills de fått färg, under totalt cirka 30-45 sekunder.
  3. Krydda med salt och svartpeppar.

Krutong

  1. Rosta brödbitarna i en brödrost.
  2. Ringla olja över innan servering.