Grillade grönsaker med vit böncreme, persilja och citron

20 min
4
Grillade grönsaker med vit böncreme
Foto: TV4
Från Mitt kök

Grilla fänkål, zucchini, blomkål och andra goda grönsaker och servera med en krämig dip. Gott som vegetarisk måltid eller som tillbehör.

14 augusti 2012
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 2 fänkål, långa klyftor
  • 1 zucchini, sneda tjocka skivor
  • 1 blomkål, skivor och buketter
  • 2 gula paprikor, fjärdedelar

Böncrème

  • 200 g vita bönor, färdigkokta
  • 0,5 knippe bladpersilja, finskuren
  • 1 citron, zest och saft
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk sambal oelek

Gör så här

  1. Vänd runt de skurna grönsakerna i lite olja och grilla dem färdiga men fortfarande krispiga.

  2. Böncrème
    Mortla bönorna och blanda i skuren persilja, olja, citronsaft, cest, sambal oelek, salt och peppar.
  3. Servera grönsakerna på ett stort fat med böndipen till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept